Hem Mat & Restaurang Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

av Livets Goda

Middagsfrid har lyssnat mycket på vad kunderna tyckte om fjolårets färdiga julkassar.

– De var nöjda, men många tyckte det var för mycket mat. Julmat som de inte hann äta upp. Vi ser också en allt tydligare trend att vi inte plockar fram julmaten lika ofta som förr, säger Mikael Sahlsten, ansvarig för Middagsfrid.

För att minska matsvinnet, och göra kassarna mer hållbara, har Middagsfrid i år minskat mängden mat, sänkt priset och plockat bort eller bytt ut vissa rätter för att göra två julbord mera anpassade i tiden.

En stor skillnad är att recepten är mindre tidskrävande. I vegojulkassen är den stora julroten, som skulle kokas och griljeras i fjol, utbytt mot skivor av rotselleri som steks i ugnen i 25 minuter. I den klassiska julkassen kommer i år en färdigkokt julskinka som endast behöver griljeras.

– Bland de mer innovativa och spännande nya rätterna märks apelsin &-ingefärsglaserade kycklinglår som smakar som revbensspjäll, säger menyplaneraren Sara Arnold Lind.

Till årets julbord finns även en julgodiskasse innehållande ingefärskola, panforte (italiensk nötnougat), mjuk pepparkaka och chokladdoppade saffranstoppar som en tilläggsprodukt till övriga matkassar.

Julbordet kan beställas redan nu och levereras torsdagen den 20 december.

Läs mer om recepten, priser och annat på www.middagsfrid.se

RELATERAD LÄSNING