Falbygdens lanserar en ny smaksensation inför nyår – Le Roulé ananas

Nyår är ostbrickans högtid och i år firar Falbygdens det med en smaknyhet utöver det vanliga. Le Roulé ananas är vackert handrullad färskost från nordöstra Frankrike. Tillverkad på äkta anansbitar och pastöriserad komjölk utgör den ett spännande inslag i Falbygdens sortiment av utländska ostar. Med följande motivering har Le Roulé ananas tilldelats etiketten Falbygdens Rekommenderar som är en hedersmärkning Falbygdens delar ut till de ostar som förtjänar lite extra uppmärksamhet. – Vår mission är att erbjuda svenska folket riktigt god ost och därför reser vi land och rike runt efter guldkornen. På vår väg har vi nämligen insett att samtidigt som det finns otroligt mycket bra ost finns det även gigantiska mängder trist och smakfattig ost. Le Roulé ananas tillhör dock det förstnämnda alternativet och är en fräsch smaknyhet som vi är stolta över att kunna rekommendera, berättar Johans Staaf kategorichef på Falbygdens Ost. Med en söt och frisk smak passar Le Roulé ananas perfekt som en dessert antingen i all sin enkelhet på ett kex eller varför inte som smaksättning i en cheesecake (se recept nedan). Le Roulé ananas kommer ursprungligen från osttillverkaren Rians i Frankrike. Till utseendet känns osten igen av sin rullade form och yttre kryddlager. Osten finns i butik i vecka 44 och kommer i så väl helvara som handpack Falbygdens Ananascheesecake: Tid: 30min + 5 timmar i frysen 6-8 personer Du behöver: • 3 st ägg • 1,5 dl strösocker • 2 tsk vaniljsocker • 200 g Le Roulé Ananas • 3 dl vispgrädde • 10 digestivekex eller stora pepparkakor Gör så här: Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken. Vispa därefter äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp. Blanda i Le Roulé Ananas (lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke och rör därefter ner den vispade grädden försiktigt i den andra smeten. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna. Krossa kexen (eller pepparkakorna) och lägg hälften av smulorna på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kex/kak smulorna ovanpå. Ställ i frysen i ca 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering