Hem Vinvärlden Familjen Ruhne firar 30 år på Terreno och lanserar Il Momento di Terreno

Familjen Ruhne firar 30 år på Terreno och lanserar Il Momento di Terreno

av Livets Goda

De senaste 30 åren har Chianti Classicodistriktet, liksom vin- och matvärlden i övrigt genomgått stora förändringar. Å ena sidan har en ökad medvetenhet bland både konsumenter och odlare skapat en rörelse för ekologisk och etisk produktion. Denna utgår från traditionella metoder men också ny kunskap. Å andra sidan agerar storproducenterna med andra ambitioner; med en produktion på miljontals liter per år och industriella produktionsmetoder köper de upp mindre gårdar och slår ut konkurrensen genom massproduktion och marknadsföring.

Sedan 1988 har familjen Ruhne rustat upp gården och vinproduktionen. De har genomfört ett generationsskifte i och med att yngsta dottern Sofia nu driver Terreno. Deras viner och olivolja är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet, både i Sverige och i Italien.

En viktig drivkraft för Terreno är att i Sverige dela med sig av det familjen Ruhne upplever så positivt i Italien. Inte minst för den nya generationen i familjen som växt upp med och på Terreno. 

På Terreno håller familjen Ruhne fast vid sin föreställning om hur jordbruket borde vara. Fritt från kemisk gödning och bekämpningsmedel, och utan bevattning. De förädlar det naturen ger genom urval och traditionella metoder. På så sätt får de fram det bästa deras vingård förmår. 

För att nu låta alla vara med i deras Toscana och deras resa har de skapat ett nytt rött sangiovesebaserat vin från Terreno, Il Momento di Terreno – Stunden från Terreno.

Il Momento di Terreno 2016 lanseras i Sverige under maj månad på Systembolaget. Det kan beställas på nummer 75163 och kostar 109 sek (750 ml, 13,5 % alk/vol).

Terreno distribueras i Sverige av We & Wine.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

RELATERAD LÄSNING