Hem Övrigt Fazer Food Services och Gateau slutar med fossilbaserad plast i engångsmaterial

Fazer Food Services och Gateau slutar med fossilbaserad plast i engångsmaterial

av Livets Goda

”Vi har länge arbetat med hållbarhet som en naturlig del i vår affär. Nu tar vi steget vidare och fasar ut all fossilbaserad plast i våra engångsmaterial vilket känns mycket bra, säger Joakim Nilsson”, vd Fazer Food Services.

Maten har idag en stor global matpåverkan, och Fazer Food Services har länge arbetat för att ha så liten påverkan som möjligt för klimatet. På samtliga 232 restauranger arbetar man bland annat systematiskt med nudging för att ändra sina gästers matvanor till att välja mer grönt. Matsvinn är också något som man arbetar med systematiskt för att minska.

Nu tar Fazer Retail nästa steg i hållbarhetsarbetet på Gateaus 30 bageributiker och slutar med den fossila plasten i engångsmaterial. Först ut är sugrör, bestick och lock till kaffebägare som ersätts av fossilfria alternativ redan i juli 2019. Målet är att samtliga engångsmaterial för Take away ska vara fossilfria.

Fazers hållbarhetsarbete
Fazer har länge arbetat för en mer hållbar livsmedelsproduktion och deltar i kampen mot klimatförändringar. Kärnan i Fazers hållbarhetsarbete är fyra viktiga, sammanlänkade mål som koncernen har åtagit sig att uppfylla till år 2030: 50 % mindre utsläpp, 50 % mindre matsvinn, 100 % ansvarsfulla inköp och mer växtbaserat. Fazer ser maten som en lösning på många miljörelaterade och sociala utmaningar.

RELATERAD LÄSNING