Hem Övrigt Fazer lanserar ett ljust surdegsbröd bakat på spannmål från egen kvarn och lokala råvaror från Västgötaslätten

Fazer lanserar ett ljust surdegsbröd bakat på spannmål från egen kvarn och lokala råvaror från Västgötaslätten

av Livets Goda

Fazer Surdeg är ett ljust, saftigt portionsbröd med karaktäristisk smak av surdeg. Brödet bakas med äkta rågsurdeg (11%) och mjöl från den egna kvarnen i Lidköping. Fazer Surdeg innehåller även skållad råg, havssalt och kallpressad rapsolja från Skeby Gårdar i Västergötland.

– Vår mission Mat med mening innefattar bland annat en modern och hållbar matproduktion där lokalproducerade råvaror får allt större plats. Det är också roligt att kunna använda mjöl som kommer från bageriets direkta omgivningar, säger Camilla Fjällberg, Head of Brand & Portfolio på Fazer Bageri.

Surdegstrenden fortsatt stark
Surdegsbröd är en fortsatt stark trend inom hela landet. En annan trend som Fazer har uppmärksammat bland brödkonsumenter är ett sug efter smakmässig enkelhet.

– Surdegsbröd är väldigt populärt men det finns mest stora, hela bröd och inte så många mindre surdegsbröd. Samtidigt uppskattas inte ingredienser som fröer och frukt av alla. Många konsumenter vill ha ett neutralt bröd för att kunna skapa sin egen smakupplevelse. Fazer Surdeg är fylligt och gott med enkla ingredienser, och passar därför utmärkt med olika smaksättningar, säger Camilla Fjällberg.

Serveringstips för en lyxigare macka
Fazer Surdeg passar t.ex. bra att servera tillsammans med brieost, polkabetor, syrad rödlök, och nya inslag av skott och blad som exempelvis shisokrasse. Eller rosta och bre med smält smör och lite flingsalt.

Fazer Surdeg finns i butik från vecka 4 till ett cirkapris på 24,90 kronor.

RELATERAD LÄSNING