Hem Mat & Restaurang Filmregissör skapar restaurang av skräp

Filmregissör skapar restaurang av skräp

av Livets Goda

Kalle har sina rötter i reklambranschen och har under många år drivit en film-produktionsbolag med
fokus på reklam, men tanken på att bygga något av enbart återvunnet material kom för cirka 15 år
sedan.

– Jag hade en tanke om ett TV-program som gick ut på att bygga ett helt hus av sådant som andra
människor vill bli av med, och försökte sälja in idén hos olika TV-produktionsbolag, men dessvärre
var det ingen som nappade, säger Kalle och fortsätter: När jag ytterligare några år senare började
känna att det vore kul att ha ett sidoprojekt, så återkom jag till det där med att bygga något av enbart
återvunnet material. Jag har tidigare arbetat inom restaurangvärlden som kock, servitör och
bartender, så steget till att skapa en restaurang var inte jättelångt. Det är dessutom något som jag
tror kan engagera andra människor. Jag filmar och lägger upp hela processen på min vlogg
rerestaurant.com och genom att skapa en restaurang kan de som följer vloggen dels komma och
besöka resultatet men även bidra med saker, vara delaktiga i projektet.

Kalle växte upp på västkusten men bodde närmare två decennier i Stockholm, innan han och frun
Josefin med sina tre barn, packade väskorna och drog flyttlasset ner till Glommen mellan Varberg
och Falkenberg.

– Min fru ville flytta till en gård och jag älskar att Kitesurfa, så vi var ute efter en hästgård nära havet.
Vi insåg ganska snabbt att vi var tvungna att jobba 24 tim om dygnet om detta skulle gå ihop
ekonomiskt i Stockholm.

Om RE:Restaurant
ReRestaurant är planerad att öppna nästa år, men hur slutresultatet blir, det är svårt att säga,
eftersom det beror helt på vad jag hittar för saker att fylla lokalen med. Sakerna, eller ”skräpet”, får
bestämma tema, förklarar Kalle, som är på ständig jakt efter annonser människor lägger ut där de vill
bli av med diverse saker, som Kalle sedan kan åka och hämta och ge nytt liv.

Att fokusera på lokala distributörer vad gäller ingredienserna, är inte bara en självklarhet utan även
en del av nöjet, enligt Kalle.

– Det är en kul utmaning att försöka klura ut hur jag ska få allt att gå ihop med så lite miljöpåverkan
som möjligt. För självklart är det en del av hela konceptet med att återbruka material och servera
mat med lokala råvaror, att miljön ska besparas så mycket det går.

Följ Kalle här >>

RELATERAD LÄSNING