Hem Mat & Restaurang Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

av Livets Goda

– Vi på Findus ser inte på vegetariskt som en trend, utan som ett paradigmskifte. Nu vill vi att ännu fler ska få chansen att provsmaka Pease, med förhoppning om de får upp ögonen för klimatsmarta proteinkällor, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Allt fler svenskar väljer idag att äta vegetariskt. Nästan 50 procent av svenska folket uppger att de äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Findus arbetar nu hårt för att möta den ökade efterfrågan. Redan idag står grönsaker och vegetariska rätter för 30 procent av Findus sortiment, en siffra som kommer att öka de kommande åren. Företaget har nämligen som målsättning att öka grönsaker, fisk och vegetariskt med 25 procent till år 2022.

Med Pease tar Findus ärtan, som man odlat och förädlat i många år, från att vara ett tillbehör till att vara i centrum på tallriken.

– Odling och förädling av ärter är en del av vårt DNA. Därför känns Pease nästan som en självklarhet, och är ett resultat av att vi tror på ett grönare liv och på vegetariska proteiner som en perfekt bas i ny grön matlagning, berättar Viktor Olsson.

Här möter man Findus och får möjlighet att provsmaka Pease:

  • Åre, Holiday Club: 26-27/4
  • Uppsala universitet: 2-3/5
  • Södertörns Högskola: 6/5
  • Växjö, Universitetsplatsen: 7-8/5
  • Lund universitet 9-10/5
  • Malmö universitet: 13/5

Om Pease
Pease en texturerad och klimatsmart proteinkälla gjord på ärter. Pease finns idag som bullar, färs, strimlor och kryddad pulled med smak av chili och vitlök.

Om Åre Sessions
Sedan 2017 har konsert- och festivalarrangören Luger, tillsammans med lokala aktörer och eldsjälar, arrangerat festivalen Åre Sessions. Årets upplaga av festivalen går av stapeln den 26-27 april runtom i centrala Åre. En nyhet i år är att Findus är på plats för att bjuda på gott käk och härligt häng.

RELATERAD LÄSNING