Hem Övrigt Förhöj stämningen med eteriska oljor

Förhöj stämningen med eteriska oljor

av Christoffer Enquist

Better You lanserade i våras en ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor. Ett vanligt användningsområde, men långt ifrån det enda, är aromaterapi. Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade sinnen, som stimulerar och triggar känslomässig respons och som kan göra att man känner sig mer energifull, lugn eller avslappnad.

Nu när mörkret är påtagligt i flera delar av Sverige så är eteriska oljor ett enkelt sätt att förhöja stämningen och känslan i ett eller flera rum.

Eteriska oljor är lättflyktiga vilket innebär att de avdunstar när de kommer i kontakt med luften. Oberoende på vilket sätt man använder den eteriska oljan så kommer man alltid att andas in en del av den och på så sätt få nytta av oljans terapeutiska egenskaper.

Med endast ett varmt glas vatten och några droppar olja så förvandlas vardags- och /eller sovrummet till en lugn och stressfri plats för alla. Oljorna kan med fördel även användas i badrummet/WC också för att motta gäster på bästa vis.

En flaska Lavendel om 10 ml kostar 119 kr och kan köpas på Better You´s hemsida här >>

Mer läsning finner ni här

RELATERAD LÄSNING