Hem Mat & Restaurang Förkorva dig på Korvfestivalen i Göteborg

Förkorva dig på Korvfestivalen i Göteborg

av Livets Goda

Efter vårens välbesökta festival i Stockholm är det nu dags för premiär i Göteborg den 11 och 12 oktober i Eriksbergshallen. Här strosar besökaren runt och möter korvproducenter och smakar deras produkter ihop med spännande och innovativa korvtillbehör och passande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover och de kan också köpas med hem. En del utställare säljer även ”lättare” korvmåltider, så det är bäst i att komma hungrig till Korvfestivalen!

Korv ska vara god och hållbart producerad – märket Kött från Sverige
Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.
Därför är ursprungsmärkningen Från Sverige – med märket Kött från Sverige som används på kött och charkuterier, Svenskt Kött och LRF stolta sponsorer till Korvfestivalen 2019. i Stockholm och Göteborg.

Svenska mervärden på köpet
Mycket av det svenska köttet används i charkuterier som korv, och märket Kött från Sverige gör den enkel att hitta i butiken. På festivalen träffar man många företag som märker med Kött från Sverige och Från Sverige.
Svenskt kött i korven är ett alldeles utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Och varför inte äta korven med ett korvbröd, senap, grönsaker eller andra svenskproducerade varor med ursprungsmärkningen Från Sverige? På köpet får du svenska mervärden.

Det händer mycket på Korvfestivalen! 

Korv & dryck: Smaka och njut och köp med favoritkorvarna hem! Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just Korv.
Program på stora scenen: 
Korvtrender,  Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna, debatter, prisutdelningar och mycket mer. Moderatorerna och tillika korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elfving presenterar ett gediget scenprogram.
Korvskola: Gör egen korv med Taylor and Jones (pris & bokning se länk nedan)
Korvsafari: – En upplevelse utanför det vanliga (pris & bokning se länk nedan)

Biljetter utställare på plats, program och biljettinformation

Korvfestivalen i Göteborg, Eriksbergshallen

Datum & öppettider
Fredag 11 oktober kl. 11 – 20
Lördag 12 oktober kl. 10 – 18

RELATERAD LÄSNING