Gerda byter ägare och koncept

Filip Guven som är den nya ägaren har lång erfarenhet av restaurangbranschen. För snart ett år sedan köpte han Prinsen tillsammans Daniel Guven och nu har man utökat sin verksamhet med Gerda Bar Brasserie. – När jag fick nys om att Gerda var till försäljning, tvekade jag inte en sekund. Jag såg bilden framför mig – av ett livligt brasserie, som en hybrid av hamnen i San Fransisco & Côte de Azur – servitörer på språng, fisk & skaldjur i pyramider, champagne, musik och folk i baren, charkuterier och äkta kolgrill. Allt med utsikt över Riddarfjärden. Nytt koncept Gerda 2011 är ett brasserie i fransk-amerikansk karaktär, med stort anslag av fisk och skaldjur (fondue cru), stor äkta kolgrill och sprillans mjukglassmaskin – alltid laddad med äkta vara. Gerda är också mycket ”BAR” och musik. De har fem olika barer där du på okonstlat manér njuter både sällskap, dryck och tilltugg med stans underbaraste panorama