Hem Whisky & Bourbon Glen Moray är tillbaks i Sverige med full distribution

Glen Moray är tillbaks i Sverige med full distribution

av Livets Goda

Glen Moray, beläget i Elgin, hjärtat av Speyside startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av kvalitet som man lagrade olika typer av fat. Speyside som ligger beläget i nordöstra delen av Skottland, de skotska högländerna. Regionen har ett mycket fördelaktigt klimat för tillverkning av kvalitetswhisky och i området finns det många destillerier.

Glen Moray Classic Peated Single Malt har legat på Bourbonfat i ungefär 7 år och för att få upp rökigheten så har Graham Coull, Master Destiller använd rökmalt. 

”Då intresset för rökig Single Malt är stort i Sverige och fortsatt växer så känns det oerhört spännande att få lansera Glen Moray Classic Peated Single Malt som har en elegant rökighet. Det här är en Single Malt som alla har råd med, som dessutom är högkvalitativ” säger Daniel Gyhlénius, vVD och Partner på Moestue i Sverige.

Whisky & Bourbon om Glen Moray Classic Peated Single Malt, 89 poäng
Dominerande toner av tjära och lakritspastiller med tydlig peatyton. Undertoner av citrus, sötma och vanilj med timid strukturen och rondör. Finns något lovande i denna som dock inte känns fullbordad än. Gott!

RELATERAD LÄSNING