HOISINGRILLAD KYCKLINGLÅRFILÉ
Med sallad på vattenmelon, koriander & fetaost samt en majonnäs på rökt paprika & lime
Christian Siberg, finalist Årets Kock 2019
4 personer
Ingredienser kyckling:
- 4 stora kycklinglårfiléer
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk rostad sesamolja
- 2 msk kikkoman soja
- salt
- peppar
Ingredienser sallad:
- 1 dl vattenmelon, i kuber
- 4 msk fetaost, smulad
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 6 kvistar koriander
- 2 lime
- 2 tsk socker
- rapsolja
- salt
Grillad hjärtsallad
- 2 hjärtsallad
Ingredienser rökt paprika- och chilimajonnäs:
- ½ röd chili, urkärnad
- 1 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk spiskummin
- 3 lime
- 3 knippen färsk koriander
- 1 tsk dijonsenap
- 1 äggula
- 2 dl rapsolja
- salt
Gör såhär:
Börja med majonnäsen: riv skalet på limen och pressa ur limejuicen, lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och mixa till slät konsistens. Mata sedan ner oljan i en tunn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt.
Kyckling: Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen. Grilla på skinnsidan till ett krispigt lätt sotigt skinn, det tar cirka 8 minuter att grilla färdigt.
Hjärtsallad: Tvätta salladen och kvarta längs roten så att den håller ihop, häll sedan på rapsolja, salta och avsluta med att grilla den på hög värme.
Sallad: Skär löken i små båtar lägg i en bunke, häll över salt, socker, limeskal och saft så att löken blir ”snabbsyltad”. Dela och kärna ur tomaten och skär på samma sätt som löken. Blanda alla ingredienser.
Servera: Lägg kycklinglårfilé på en tallrik, därefter en bit hjärtsallad på kycklingen och toppa med sallad. Ringa över chilimajonnäs.