Hem Mat & Restaurang Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

av Livets Goda

HOISINGRILLAD KYCKLINGLÅRFILÉ
Med sallad på vattenmelon, koriander & fetaost samt en majonnäs på rökt paprika & lime
Christian Siberg, finalist Årets Kock 2019
4 personer

 

Ingredienser kyckling:

  • 4 stora kycklinglårfiléer
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk rostad sesamolja
  • 2 msk kikkoman soja
  • salt
  • peppar

Ingredienser sallad:

  • 1 dl vattenmelon, i kuber
  • 4 msk fetaost, smulad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 6 kvistar koriander
  • 2 lime
  • 2 tsk socker
  • rapsolja
  • salt

 Grillad hjärtsallad

  • 2 hjärtsallad

Ingredienser rökt paprika- och chilimajonnäs:

  • ½ röd chili, urkärnad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 3 lime
  • 3 knippen färsk koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 dl rapsolja
  • salt

 

Gör såhär:
Börja med majonnäsen: riv skalet på limen och pressa ur limejuicen, lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och mixa till slät konsistens. Mata sedan ner oljan i en tunn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt. 

Kyckling: Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen. Grilla på skinnsidan till ett krispigt lätt sotigt skinn, det tar cirka 8 minuter att grilla färdigt.

Hjärtsallad: Tvätta salladen och kvarta längs roten så att den håller ihop, häll sedan på rapsolja, salta och avsluta med att grilla den på hög värme.

Sallad: Skär löken i små båtar lägg i en bunke, häll över salt, socker, limeskal och saft så att löken blir ”snabbsyltad”. Dela och kärna ur tomaten och skär på samma sätt som löken. Blanda alla ingredienser.

Servera: Lägg kycklinglårfilé på en tallrik, därefter en bit hjärtsallad på kycklingen och toppa med sallad. Ringa över chilimajonnäs. 

RELATERAD LÄSNING