”Helsingborg ska bli Sveriges bästa matstad”

– Idén bakom Gastronomi Helsingborg är att skapa en mötesplats för aktörer och matintresserade och lyfta hela staden som matstad. År 2020 ska Helsingborg vara Europas hälsosammaste stad och redan inom två år Sveriges bästa matstad, säger Torbjörn Lagmark. Restaurangbranschen i Helsingborg är stadens största privata arbetsgivare med ca 800 arbetsplatser och ca 6 500 anställda. Tanken är att Gastronomi Helsingborg via sin hemsida ska göra det enkelt för helsingborgarna och branschen att följa hur beslutsfattare och politiker tänker och verkar för branschens utveckling enligt regeringens handlingsplan 2011-2013, och deras vision att göra Sverige till EU:s bästa matland. På hemsidan hittar man information om stadens kockar, bagare, servitörer, hotellpersonal, bönder, underleverantörer och gäster. Tack vare ett samarbete med Helsingborgmeny.se kommer restaurangernas menyer, luncher, med mera att finnas tillgängligt på en och samma plats, både via mobilen och nätet. Helsingborgs egen kokbok kommer också att byggas upp på sidan liksom ett dryckeslexikon, gastronomiskt bibliotek och politiskt forum. Ambitionen är också att starta Gastronomi TV med filmer om allt från hur man hackar en lök till kockarnas matlagningstips, samt att i framtiden kunna dela ut Gastronomimedaljen till någon som gjort något extra bra för gastronomin i staden. – Hela ”tänket” är att denna sida skall vara Helsingborgs bidrag till ”Det nya matlandet Sverige” och bidra till att göra Helsingborg till Sveriges bästa matstad, vilket vi har alla förutsättningar att bli!