Hem Whisky & Bourbon Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

av Livets Goda

Konstnärsfenomenet Felipe Pantone är konstant i rörelse och har sedan ungdomsåren experimenterat fram sitt artistiska uttryck med graffitti, gammeldags typografi och optisk konst. Han har vunnit global uppmärksamhet genom sitt utmärkande konstnärskap och snabbt blivit en pionjär inom sin stil, med teknik som ständigt blickar framåt med inspiration från en historisk tid. Felipe Pantones verk talar sitt eget språk och står för sig själva, konstnären själv har aldrig visat sitt ansikte i offentliga sammanhang. Genom att låta konsten stå i fokus har han uppnått fullständig frihet med hela världen som målarduk.  Hans konst syns på visningar och museer världen över och på byggnader i New York, Madrid, Paris och Bangkok, Shanghai och Tokyo såväl som på racingbilar och på tunnelbanestationer.

I samarbetet med Hennessy har Felipe Pantone låtit sig inspireras av gamla etiketter och Hennessys designhistoria. De tre stjärnorna som är Cognacs visuella symboler har han integrerat i sin design tillsammans med bortglömda mönster och motiv från Hennessys etikettarkiv. Designen med tre stjärnor som ursprungligen användes av Maurice Hennessy står sida vid sida med ett nydesignat rutmönster. En färgexploderande blixt skär tvärsigenom designen och symboliserar den digitala eran och Hennessys förmåga att fånga moment genom århundradena.

– Som konstnär vill jag förstärka upplevelsen av Hennessy VS med något som inte har existerat tidigare. Jag vill visa att Hennessy i allra högsta grad lever i nutiden. Det må vara ett varumärke med en lång och gedigen historia men det fullkomligen svämmar över av framåtanda och utveckling, säger Felipe Pantone.

Hennessy VS Limited Edition by Felipe Pantone finns att beställa genom privatimport via Systembolaget från augusti 2019.
Pris: 399:-

RELATERAD LÄSNING