Hem Whisky & Bourbon Hernö Gin intar Sveriges två största flygplatser och SAS flygningar

Hernö Gin intar Sveriges två största flygplatser och SAS flygningar

av Livets Goda

– Det här är ett viktigt genombrott som öppnar nya och betydande möjligheter för Hernö Gin inom segmentet travel retail. Vi hoppas kunna möta resenärer på ännu fler strategiska platser i framtiden, säger Elin Sahlman, Key Account Manager på Hernö Gin.

– Tax free och travel retail är ett fokusområde där vi arbetar tillsammans med Hernö Gin för att växa och det känns jätteroligt att vi nu tar steget in på Sveriges två största flygplatser samt SAS, säger Kimmo Nylander, Business Director Regional Partner Spirits på Altia Corporation som är exklusiv distributör av Hernö Gins dryckesportfölj i Sverige, Norge, Finland och Baltikum.

Internationella nav som är strategiskt viktiga för Hernö Gin
Under 2018 reste nära 27 miljoner resenärer till eller från Arlanda som är ett viktigt internationellt nav för 180 olika destinationer. Landvetter är Sveriges näst största och västra Sveriges internationella flygplats med 90 direktlinjer ut i världen och nära 7 miljoner resenärer 2018. Resandet spås öka med 4 procent fram till 2020.

– Att finnas här med våra produkter är viktigt för ökad kännedom om Hernö Gin i världen, konstaterar Elin.

Shopping ombord på SAS flygningar
För resenärer som vill ta med en del av Skandinavien hem, eller bort, erbjuder SAS shopping ombord. Och från den 26:emaj finns Hernö Gin 50 cl i sortimentet vid alla flygningar till och från destinationer utanför EU.

– Vi är glada att nu kunna underlätta för resenärer som vill köpa med en present till sig själv eller någon annan. Vi får många frågor om detta och det känns bra att få berätta att våra produkter går att finna såväl på Arlanda och Landvetter som ombord på SAS längre flygningar, säger Elin.

RELATERAD LÄSNING