Hem Whisky & Bourbon Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

av Livets Goda

– Förra året var en succé med fullsatt fartyg, välbesökt mässa och ett stort intresse för olika provningar och work shops. Vi hoppas på samma härliga stämning och starka uppslutning i år, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Våra temakryssningar är väldigt uppskattade, och det har knappast undgått någon att det råder en stark gintrend i Sverige. I och med våra unika och populära kryssningar till Höga kusten, där vi erbjuder utflykter till gindestilleriet i Dala, finns också en naturlig koppling mellan Birka Cruises och Hernö Gin. Vi är stolta över att samarbeta med världens bästa gin, som förstås finns med oss ombord under hela året, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Ginmässa utökad med mat till gin
Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri. Dessutom finns Four Pillars från Australien representerade, liksom Swedish Match som även i år tagit fram ett Hernö Gin-inspirerat snus. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning i mässlokalen där besökaren nu även kan uppleva mat och gin i kombination.

– Food pairing är en stark trend i världen just nu och vi kommer att erbjuda smårätter som är framtagna för att ge en optimal upplevelse tillsammans med Hernö Gin, berättar Elin Sahlman, Hernö Gins projektledare för ginkryssningen.

– Dessutom kommer det att finnas ett antal flaskor av vår senaste lansering Hernö Jolie Rouge Gin samt Hernö Baltic Sea Gin till försäljning ombord, tillägger Elin.

Provningar och cocktailskola med Hernö Gin
Hernö Gin kommer att hålla ginprovningar med provningsledare Johan Unander Jansson samt cocktailskola under ledning av Magnus Ernstsson.

– Jag kommer att guida dig genom en ginprovning där du kommer att få uppleva de olika karaktärerna av våra produkter. Du kommer också att få lära dig om framställningen av Hernö Gin, de olika kryddor och örter vi använder samt vad det som skiljer de olika ginsorterna åt, berättar Johan.

Extrainsatta bussar från Härnösand även i år
Precis som förra året kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

– Vi vill underlätta för våra trogna ambassadörer i regionen att följa med på den här resan, likväl som de följer vår företagsresa ivrigt påhejande. De peppar oss och vi vill ge tillbaka genom att bjuda in till ett arrangemang som det är enkelt att ansluta till. Jag hoppas att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.

RELATERAD LÄSNING