Hem Mat & Restaurang Högbergas köksteam tar två nya platser i Stockholm Culinary Team

Högbergas köksteam tar två nya platser i Stockholm Culinary Team

av Livets Goda

Magnus Wallin, som till vardags är kock på Högberga Gård, gjorde lyckad debut på tävlingsarenan i fjol då han tog silvermedalj Årets Möteskock 2016.

– Det var fantastiskt häftigt att ta medalj där och jag fick verkligen blodad tand att fortsätta tävla. Nu får jag göra det under bästa möjliga förutsättningar, säger han.

Konditor Johanna Rampitsch, som idag driver Högbergas Gårds eget bageri, har sina 22 år till trots lång branscherfarenhet, bland annat från femstjärniga lyxhotellet Imperial i Wien där hon levererat omtalade bakverk till kändiseliten.

– Det är både en stor ära och en utmaning att ta plats i Stockholm Culinary Team. Och det är förstås extra motiverande att kunna dela tävlingserfarenheter med sina kollegor, säger Johanna.

Stockholm Culinary Team startades i början av 1990-talet och många kända kockar och konditorer har startat sin tävlingskarriär där. I fjol tog de OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt och visade att Stockholm är en av världens mest intressanta gastronomiska regioner. I guldlaget ingick Högberga Gårds yngsta kock Victor Magdeburg liksom Högbergas Gastronomiska ledaren Tommy Eriksson – som också tidigare i vår utsågs till lagkapten för Sveriges nya kocklandslag. Och nu kliver alltså två andra kollegor från köksteamet på Högberga Gård in i det välrenommerade regionlaget. 

– Det känns otroligt roligt att ha så rutinerade och talangfulla tävlingsmänniskor i samma köksteam. Det inspirerar och höjer oss alla. Och förstås märks det även i de rätter som presenteras på tallrikarna vi serverar våra gäster, säger hotelldirektör Tina Dernelid.

RELATERAD LÄSNING