Hem Whisky & Bourbon ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

av Livets Goda

Sedan 1995 har Gourmand Awards prisat världens bästa kok- och dryckesböcker, där böcker från mer än 200 länder tävlar om de prestigefyllda titlarna. Hans-Olov Öbergs gin och tonic-bok tog hem utmärkelsen i kategorin W2-5 Cocktails, och både han själv och hans förläggare Louise Bäckelin fanns på plats i Macau.

– Jag är så lycklig att jag knappt hittar orden just nu. Men segern är också ett erkännande för världens i mitt tycke godaste drink och dess oändliga utvecklingsmöjligheter. Jakten på en perfekt gin och tonic går, kort sagt, vidare, säger Hans-Olov Öberg.

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” är en sammanställning av betraktelser, fakta, recept, tips och inspirerande bilder från Hans-Olov Öbergs 32 år långa sökande efter en prefekt gin och tonic. Från den enklaste, billigaste varianten som blandades ihop i studentlägenheten på 1980-talet till uppbyggnaden av ett eget ginotek med hemgjord tonic och olika infusioner.

– LB Förlag är ett relativt nystartat förlag och det är fantastiskt att få in en sådan här fullträff i utgivningen. Många var tveksamma till en så nischad drinkbok, men försäljningen har gått över all förväntan – världen behövde uppenbarligen en bok om gin och tonic, säger Louise Bäckelin.

RELATERAD LÄSNING