Hem Mat & Restaurang Kavlis medarbetare delar ut 3 161 636 kronor till välgörenhet

Kavlis medarbetare delar ut 3 161 636 kronor till välgörenhet

av Christoffer Enquist

Återigen får Kavlis medarbetare nominera och rösta på olika humanitära organisationer som de vill skänka pengar till, organisationer som ligger de extra varmt om hjärtat.

Välgörenhet från Kavlis medarbetare

I fredags delades pengarna ut i fabriken i Älvsjö.

– Cancer är det värsta ord jag vet, idag är vi tacksamma att så många överlever. Det är då det viktiga arbetet börjar, att ta hand om och hjälpa de drabbade och dess anhöriga tillbaka till livet. Jag la min röst på Cancerrehabfonden och glad att jag fick äran att dela ut en check med en stor summa pengar till en fantastisk organisation, säger Petter Nilsson, säljare på Kavli.

– Det här är den bästa dagen på året. Det är med stor stolthet jag ser våra medarbetare engagera sig i arbetet med vår Kavlifondsutdelning. Vi är ett helt unikt företag. Allt överskott från Kavlis verksamhet går till Kavlifonden, som äger Kavli och som stöttar humanitära projekt, forskning och kultur. Vi delar ut över 100 miljoner kr årligen till olika behov och allt tack vare att konsumenterna köper våra produkter, säger Gerhard Bley, VD på Kavli.

Så här blev fördelningen av 3 161 136 kronor efter Kavlimedarbetarnas röstfördelning;

Läxhjälpen 402 390 kronor
Trygga Barnen 804 780 kronor
En frisk generation 222 752 kronor
Vid din sida 510 173 kronor
Non Violence 273 050 kronor
Cancer Rehabfonden 948 491 kronor

RELATERAD LÄSNING