Hem Övrigt Kronfågel nominerade till Årets Leverantör och Årets Matinspiration

Kronfågel nominerade till Årets Leverantör och Årets Matinspiration

av Livets Goda

bbq kycklingsteak pepper med senapsglaserad sparrissallad

– Jag är så stolt över alla mina Kronfågelkollegor som arbetar hårt för att ta fram vår svenska kvalitetskyckling. Genom att vara öppna, våga utmana och agera i tid kan vi erbjuda butik och konsument god, hälsosam och klimatvänlig kyckling i alla former, säger Magnus Lagergren, vd på Kronfågel.

Dagligvarugalan, som arrangeras av Fri Köpenskap, går av stapeln i slutet av september och lyfter branschen i hela landet. Strålkastarljuset riktas mot alla kreativa, nytänkande och framgångsrika insatser – och Kronfågel kan kamma hem dubbelpris:

Årets Leverantör
Nomineringen lyder:
Med tydlig strategi har Kronfågel länge drivit tillväxten i en av butikens viktigaste kategorier. Genom innovation och samarbeten inspireras både butikspersonal och konsumenter till att upptäcka det vita köttets möjligheter och driver både hälso- och hållbarhetsfrågorna framåt.

– Vi är oerhört glada för vår nominering och förtroendet för oss som leverantör. Vi har gjort fantastiska framsteg de senaste åren och ska fortsätta jobba hårt för att vara en given samarbetspartner framöver, säger Martin Starkman, Försäljningsdirektör på Kronfågel.

Årets Matinspiration
Nomineringen lyder:
Genom en imponerande ström av nya innovativa kycklingprodukter inspirerar Kronfågel oss att laga mat med svensk kyckling. Kunskap, frestande recept och matbilder som får det att vattnas i munnen är också viktiga ingredienser. I alla kanaler skapas en härlig passionerad matvärld. Med Kronfågels kyckling har det blivit lättare att äta som vi vill leva – gott, hälsosamt och klimatvänligt.

– Vi älskar vår goda svenska kyckling! Och drivs av att erbjuda konsumenten många valmöjligheter. Därför har vi de senaste åren lanserat både kycklingbacon, kycklingkorvar, kycklingköttbullar och nu senast en KycklingSteak. Nomineringen får oss att jobba ännu mer passionerat och fortsätta sprida goda produkter och frestande matinspiration för en godare matvärld för alla, säger Anna Saverstam, Marknadsdirektör på Kronfågel.

RELATERAD LÄSNING