Hem Whisky & Bourbon Mackmyra och Lantmännen lanserar en svensk ekologisk vodka

Mackmyra och Lantmännen lanserar en svensk ekologisk vodka

av Christoffer Enquist

När Lantmännen lanserar sin första vodka under eget varumärke gör de det tillsammans med Mackmyra, som tar hand om buteljering, distribution och försäljning. Lantmännens Vetevodka, en ekologisk svensk vodka, lanseras den 4 december och finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Lantmännens Vodka

Mackmyra, som firar 20 år som svenskt whiskydestilleri, startar försäljning av en svensk ekologisk vodka producerad av Lantmännen Reppe. Sedan 2017 producerar man och säljer även svensk ekologisk gin.

– Vi har sedan 2006 buteljerat, distribuerat och sålt sprit via Systembolaget och har en gedigen kunskap inom området. Att Lantmännen valde oss som samarbetspartner när de ville introducera sin första vodka under eget varumärke ser vi som ett stort förtroende och en bra utväxling av våra resurser och kompetens, säger Magnus Dandanell VD och grundare Mackmyra.

Mackmyra och Lantmännen har en lång historia tillsammans. Lantmännen var delägare i Mackmyra under åren 2002 till 2017 och har med sitt tidiga engagemang betytt mycket för utvecklingen av svensk whisky.

Lantmännens vetevodka lanseras den 4 december 2019 och finns då tillgänglig i Systembolaget beställningssortimentet.
Artikelnummer: 82207 Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 40%
Pris: 249 kr
Lanseringsdatum: 4 december

RELATERAD LÄSNING