Hem Övrigt Maten på Vasaloppet: Svensk kyckling från Kronfågel

Maten på Vasaloppet: Svensk kyckling från Kronfågel

av Livets Goda


Menyn på Vasaloppet har visat sig vara en riktig snackis. Inte minst efter fjolårets upprördhet när arrangörerna valde att servera ”en mycket god, grön lasange” med syfte att bidra till hållbarhet och minska klimatavtrycket. Ett uttalande som fick ris av våra svenska bönder.

”Vi är inte upprörda över lasagnen, det är kommunikationen. Man slår på stora trumman och fokuserar på det vi producerar som något dåligt, det är ledsamt”, säger Martin Moraeus, regionordförande för LRF, Lantbrukarnas riksförbund i Dalarna, till SVT.

Svensk kyckling på menyn
I år väljer Vasaloppsarrangörerna att servera kycklingwok i pitabröd där alla råvaror är svenska. Kycklingen har producerats på någon av Kronfågels gårdar ute i landet.

– Vasaloppsarenans vision om att inspirera varje person till ett hälsosammare liv rimmar väl med vår egen strategi där vi vill hjälpa konsumenten att göra hälsosamma och hållbara val. Vi är otroligt stolta över våra svenska bönder som producerar världens bästa kyckling utifrån många olika aspekter, säger Magnus Lagergren, vd på Kronfågel.

Fördelar med att välja svensk kyckling från Kronfågel
Förutom att kyckling är ett hälsosamt och klimatvänligt val är den också:

* Uppfödd under en av världens strängaste djurskyddslagar
* Fri från antibiotikabehandling
* Uppfödd med GMO-fritt foder som till största del består av svenskt spannmål från gårdarna

Fakta om Kronfågels Wokstrimlor
Stekta wokstrimlor av svensk kycklinglårfilé. Perfekt till wok, pasta eller salllad. Färdiga att värma direkt från frysen. I stekpanna cirka 5-8 minuter. Produkten innehåller cirka 600 gram. Priset är cirka 74,90 kr/styck.

RELATERAD LÄSNING