Hem Whisky & Bourbon Matsmart och Blossa räddar 24 000 flaskor glögg

Matsmart och Blossa räddar 24 000 flaskor glögg

av Livets Goda

Blossa Hantverksglögg är en serie alkoholfri glögg som varje år kommer med ny smak och med ny design. Den säljs endast under en säsong i dagligvaruhandeln, men hållbarheten är betydligt längre än så.

– 2017 hade vi en del av den producerade volymen kvar när säsongen var slut. Att slänga den fantastiska drycken var aldrig ett alternativ för oss. Via Matsmart blir glöggen nu till glädje för kunder över hela Sverige, precis som det var tänkt, säger Åsa Strömberg, produktchef, Blossa.

2017 års glögg, ”Lingon och Enbär”, har en tydlig lingonkaraktär i Blossas lagrade kryddblandning. Glöggen säljs för tio kronor flaskan på Matsmart. Totalt ska 24 000 flaskor glögg räddas.

– Alla producenter har då och då utmaningar med olika produkter. Blossa tar ansvar för miljön genom att se problemet, hitta en lösning och därmed bidra till minskat matsvinn. Det här gör både miljön och våra matsmarta kunder till vinnare, säger Karl Andersson.

Matsmarts vision är en värld utan matsvinn. Orsakerna till att mat och dryck hamnar på nätsajten varierar, men ofta beror det på överproduktion, säsongsvaror och kort eller passerat bäst före-datum. Under 2017 räddade Matsmarts kunder över hela Sverige 2 022 ton mat från att slängas.

 

RELATERAD LÄSNING