Hem Övrigt Morakniv öppnar ny butik i Stockholm

Morakniv öppnar ny butik i Stockholm

av Livets Goda

Butiken i Stockholm kommer att visa hela sortimentet från Morakniv, speciellt utvalda hantverk från slöjdare som är ambassadörer för Morakniv och det senaste samarbetet med Sandqvist x Morakniv. Lokalen är alldeles nyrenoverad och stilrent inredd med en känsla av klassiskt dalahantverk med allmoge och kurbits.

”Det är en dröm som går i uppfyllelse! Redan när vi öppnade vår Concept Store i Mora började tankarna snurra om en butik i huvudstaden – och nu är det verklighet! I vår butik i Stockholm får du en riktig Morakniv-upplevelse. Vi har ett starkt personalteam och förstås fantastiska produkter att sälja, så det här kommer bli ytterligare en del i vår framgångssaga!” säger Pia von Seth, butiksansvarig på Morakniv.

Butikspersonalen från Mora med omnejd välkomnar nyfikna turister och stockholmare som vill veta mer om knivar, knivvård och den långa svenska hantverkstradition som finns på Morakniv. 

I butiken kan man se och köpa alla produkter som tillverkas av Morakniv.

Butiken håller öppet varje dag:
Måndag-Fredag 10-19, Lördag 10-17, Söndag 12-16.

I Mora finns en lång tradition av knivmakeri. I över 400 år har de skapat vassa knivar till resten av världen. Resan för Morakniv började 1891 när Frost-Erik Erson grundade en åkdonsfabrik där det första fröet såddes till det som så småningom skulle bli företaget och varumärket Morakniv som vi känner det idag.

RELATERAD LÄSNING