Hem Whisky & Bourbon Nyhet på Systembolaget – No.1 Old Carribean – en svensk kryddad rom

Nyhet på Systembolaget – No.1 Old Carribean – en svensk kryddad rom

av Livets Goda

Svenska No.1 Old Carribean Dark Spiced är en flörtig rackare som genast aktiverar lusten att blanda en Dark Mojito eller varför inte en take på Moscow Mule där den kryddade rommen ersätter vodkan.

No.1 Old Carribean Dark Spiced (nr 81200, 239 kr, 700 ml)
En härlig crowd-pleaser är vad detta är och det flörtas friskt i såväl doft som smak! Som sig bör är det kryddiga inslaget med från starten, särskilt kanelstången, och får sällskap av vanilj, arraksboll, kolaremmar och en knäckig ton. Några snurr på glaset och så har vi även inlagda morello-körsbär, kaffebönor, piptobak och lite apelsinzest. Kolatonerna med fudge och vanilj i spetsen står för det första intrycket när vi smakar och det hela lindas in i en flörtig sötma. Men det är aldrig likörsött utan istället får man den torra känslan i avslutet där även arraksinslaget och alkoholhalten bidrar till att skänka djup. De röda bärtonerna hänger också med från doften och likaså de malda kaffebönorna samt ett stänk kakao och allt lämnar dig med en skön gomkänsla.

Tips – On the rocks eller som drinkbas
Denna är god på egen hand med blott en istärning i glaset eller varför inte blanda ut den med gingerbeer, lite pressad limesaft och få en kryddigare variant på Moscow Mule. För att inte tala om klassikern Mojito men då i mörkare utförande. Fantasin får sätta gränserna.

RELATERAD LÄSNING