Hem Mat & Restaurang Nom Agency startar influenceragentur inom mat och dryck – fem kvinnliga profiler signerade

Nom Agency startar influenceragentur inom mat och dryck – fem kvinnliga profiler signerade

av Christoffer Enquist

Nu lanserar Nom Agency, kommunikationsbyrån med fokus på mat och dryck, en influenceragentur och rekryterar bland annat den TV-aktuella kocken Marion Ringborg, den internationellt prisade bartendern Josephine Sondlo och vegoprofilen Frida Svanberg.

Gabriella Lönnroos, affärsområdeschef för agenturen

Tidigare i höst lanserades Nom Agency, en kommunikationsbyrå med expertis inom mat och dryck, och uttryckte i samband med detta en vilja att utmana en del av branschen som länge dominerats av ett fåtal aktörer. Nu har byrån ytterligare ett kliv i utvecklingen och lanserar ett nytt affärsområde i form av influenceragentur och -nätverk.

Fokus på kvinnliga profiler
Idag har byrån fem influencers knutna till agenturen, samtliga kvinnor. Det rör sig kocken Marion Ringborg som under hösten synts i TV4:s Kockarnas Kamp, Josephine Sondlo som tidigare i vår blev utsedd till Nordens bästa bartender i World Class, vinentusiasten Ema Wiksten som driver Instagram-kontot @vintugg och podden med samma namn. Vidare har man slutit avtal med matinspiratören Gabriella Skog med Instagram-kontot @tavernabosque och Frida Svanberg som fokuserar på vegansk bakning på @fridasvegobak.

– Mat- och dryckesbranschen är fortfarande en väldigt mansdominerad bransch och därför känns det både kul och viktigt att lyfta fram dessa geniala kvinnor, alla otroligt duktiga på sina respektive områden. Vi har valt att arbeta med personer som vi verkligen tror på och som vi ser har stor potential att växa, berättar Gabriella Lönnroos, affärsområdeschef för agenturen.

Influencernätverk för bredd
Utöver agenturverksamheten, där Nom Agency representerar sina influencers genom hela processen kring samarbeten med varumärken, startar man också ett nätverk. Inom ramen för nätverket kan alla med en social media-närvaro som fokuserar på mat och dryck anmäla sig på nomagency.se för att ta del av potentiella samarbeten och produktutskick.

– Det finns ett otroligt stort intresse för mat, dryck och bakning i Sverige – det syns inte minst på det stora antalet människor som driver sociala medie-konton med fokus på det, många med extremt bra innehåll. Genom nätverket knyter vi till oss dessa och hoppas på så sätt kunna skapa möjligheter för dem att växa och samtidigt kan vi fånga upp framtida stjärnor tidigt, fortsätter Gabriella.

– Agenturen och nätverket är ytterligare ett steg för oss att etablera oss och utmana branschen. Vi har stora ambitioner och tillsammans med våra influencerprofiler och det nätverk vi håller på att bygga upp skapar vi ett ännu mer konkurrenskraftigt erbjudande, avslutar Gabriella Lönnroos.

Nom Agency har idag kunder såsom Brooklyn Brewery, O.P. Anderson och Gastrolution of Skåne.

RELATERAD LÄSNING