25-åringen Arvid Rosengren har trots sin ringa ålder lång erfarenhet av vin. Han har arbetat på Le Rouge i Stockholm och är numera chefssommelier på restaurang MASH i Köpenhamn. Han är dessutom regerande svensk och nordisk mästare i sommellerie. Nu reser han snart till Sunprime Atlantic View för att utbilda personalen inför lanseringen av den nya vinlistan Vings Sunprime Resorts kännetecknas av kvalitet och komfort. På Sunprime Resorts finns smakfullt boende, högklassig mat, goda viner, träning och sköna spabehandlingar. Sunprime finns på fyra ställen runt om i världen, två på Gran Canaria, ett på Teneriffa och i höst öppnar det fjärde, Sunprime Kamala Beach Resort i Thailand. Inom fem år ska det finnas tio Sunprime Resorts. Menyn på Sunprime Atlantic View Suites & Spa är internationell med spanska inslag och tonvikt på grillat. Chartervärldens kanske bästa vinlista – Selected edition by Arvid Rosengren – består av ett brett utbud av viner som både passar till menyn och det varma klimatet med lätta, fräscha viner. Målgruppen på Sunprime uppskattar god mat och gott vin. – Jag tycker att man ska njuta av de lokala vinerna när man är på semester, säger Arvid Rosengren. Målet har varit att hitta viner som gästerna inte druckit tidigare, både mer kända viner som Rioja och okända viner från de olika Kanarieöarna som passar till maten som serveras på Sunprime. – Vi prissätter dessutom vinerna på ett för oss nytt sätt då vi har fasta påslag, oavsett vad vinet kostar. Det innebär att de dyrare vinerna blir väldigt prisvärda. Vi vill förenkla för våra kunder att få ett bra vin till ett bra pris, säger Lennart Kevdal, projektledare för Mat & Dryck inom hotellverksamheten inom Ving.
398