Hem Vinvärlden Nu öppnar Gotland på Stureplan

Nu öppnar Gotland på Stureplan

av Livets Goda

_ Våra tre ledord är modernt, ekologiskt och gotländskt, där visionen är att ta fram de gotländska smakerna och skapa en matupplevelse utöver det vanliga, säger Andreas Johansson kökschef på Restaurang Gotland. Restaurang Gotland har valt ut det bästa från Gotland för att kunna skapa ett Gotland i ett mindre format. Bland de gotländska råvarorna finns exempelvis ekologiskt lammkött, frukt och grönsaker, gotländsk tryffel och fårost. I dryckesmenyn finns öl från Gotlands Bryggeri, gotländskt vin, salmbärslikör och sparrisbrännvin. _ Vi känner oss privilegierade som får arbeta med ekologiskt närodlade råvaror av högsta kvalité från Gotland. Till exempel smakar gotländska lamm helt annorlunda jämfört med lamm från Nya Zeeland, vilket vi vill att våra gäster ska få uppleva, säger Andreas Johansson. Fakta om Restaurang Gotland Adress: Brunnsgatan 6, Stockholm Antal platser: 35 platser Öppettider: tisdag-lördag, kl. 17.30–01.00 Ägare: Delägare är bland andra Zoran Ruvceski, driftansvarig, Slussens Lokaler AB som ägs av Douglas Murray, spelare i Tre Kronor och NHL samt Nisse Ekman spelare i Djurgården Hockey, tidigare NHL proffs Kökschef: Andreas Johansson (tidigare kökschef på Restaurang El Diablo) Leverantörer: Ejmunds Gård, Meny Gotland, Ryftes Grönsaker, Gotlands Bryggeri, Gotlands Ekologiska odlare, Häftings Gårdsmejeri, Stafva Mejeri, Stenhuse Gård, Labans Kvarn m.fl. Inredning skapad av: Niklas Bergendal, Viking Produktion & Eventdesign Bordsbokning: Tfn 08-202 236 eller www.restauranggotland.se Prisexempel Förrätt, 175 kronor Halstrad pilgrimsmussla och lättgravad pilgrimsmussla med riven Gotlandstryffel, palsternackor från Stenhuse Gård, avrugakaviar och inlagd rädisa Varmrätt, 295 kronor Kravmärkt lammytterfilé från Gotland med glaserade betor, monte-enebrocrème och tomatchutney, serveras med rostade hasselnötter och en lammbuljong kryddad med rosmarin och timjan Dessert, 110 kronor Saffranskokta korngryn med mandelmousse, salmbärssorbet och en coulis på Gotlands Bittar Barmeny, 145 kronor Fläsklägg av gotländsk gris serveras med rotmos, skånsk grovkornig senap och saltgurka

RELATERAD LÄSNING