Hem Mat & Restaurang Ny drinkglasserie från Riedel

Ny drinkglasserie från Riedel

av Livets Goda

Riedels glasserie Drink Specific består av sex olika modeller: NeatRocksHighballFizzNick & Nora och Sour. Glasen är utformade för att förhöja upplevelsen av olika typer av drinkar. Många delar spelar in, allt från kupans form till glasets volym och storlek. Serien är perfekt för dig som vill locka fram din inre bartender! Här finns glas för allt ifrån whiskydrinkar till longdrinks.

Riedel har tagit fram Drink Specific tillsammans med den kända mixologen Zane Harris. I den här videon berättar Zane om designen bakom glasmodellerna. Flera av glasen har till exempel en markering för sex milliliter, vilket är till stor hjälp när du blandar drinkar.

...

NEAT

Neatglaset passar särskilt bra till sprit och drinkar som avnjuts ”neat”, det vill säga utan is eller vatten. Några exempel är whisky, bourbon, brandy, cognac och sazerac. Glaset påminner om Riedels Rocksglas, men är något nättare i modellen.

LÄS MER

...

ROCKS

Rocksglaset är vanligt i drinksammanhang och kallas även för Old Fashioned-glas efter den populära whiskydrinken med samma namn. Modellen passar även till andra drinkar som serveras ”on the rocks”, det vill säga över krossad is eller stora iskuber.

LÄS MER

HIGHBALL

Riedels Highballglas är särskilt framtaget för longdrinks. Drinkarna serveras ofta med en riklig mängd is och av den anledningen har glaset en förhållandevis stor diameter. I videon visar vi hur du blandar den populära longdrinken Mojito.

LÄS MER OM GLASET
TILL RECEPTET

...

FIZZ

Fizzglaset är något smalare än Highballglaset och har en helt slät insida. Den släta insidan gör att fizzdrinkar, som exempelvis Gin Sour och Bourbon Lift, inte skummar över när du häller upp.

LÄS MER

...

NICK & NORA

Nick & Nora är en populär glasmodell på barer runt om i världen. Formen på kupan tvingar dig att luta huvudet bakåt när du dricker, vilket i sin tur gör att drycken landar mitt på tungan istället för på tungspetsen. Det gör att glaset passar till drinkar med tydlig spritsmak, såsom Martini och Manhattan.

LÄS MER

SOUR

Sourglaset är en annan favorit bland bartenders. Stammen på glaset hjälper till att hålla din sourdrink sval och formen på kupan förstärker aromerna i drinken. I videon visar vi hur du blandar klassikern Pisco Sour.

LÄS MER OM GLASET
TILL RECEPTET

...

MIXINGKANNA

Ett bra komplement till de drinkspecifika glasen är Riedels nya mixingkanna. Kannan hjälper dig att blanda drinkar såväl som att hälla upp utan att söla. 

LÄS MER

www.sundqvist.se >>

RELATERAD LÄSNING