Mikael kommer senast ifrån Skebo Herrgård där han var köksmästare och har tidigare bland annat jobbat på Philip Howard´s två-stjärniga restaurang The Square i London, varit krögare och kökschef på Carl Michael samt varit Sous Chef på det forna Pontus in The Green House. Mikaels matstil är ren och varm och som han säger: ”Mat ska smaka hela vägen och inte bara se bra ut. Visst äter man med ögat men maten måste väl ändå vara god och varm”. Mikaels första meny börjar idag med kalvtema på listan. Djuret ska bada i Nebbiolo! Djuret älskar Nebbiolo och Barolo och Barbaresco i synnerhet. Följdaktligen kommer ni till kalven att ha ett vin-tema från helvetet presenterat med dessa ädla viner. Mängder av deras favoritproducenter kommer att finnas till vrakpriser ända fram tills de stänger för sommaren och ägnar tiden åt grillrestaurangen Svinet. Idag sätter de upp viner från Bruno Giacosa, Aldo Conterno, Giacomo Conterno, Giuseppe Mascarello, Albino Rocca, Gaja, Brovia, E.Pira, Sottimano, Renato Ratti, Cavallotto och Marchesi di Gresy. För mer information, www.djuret.se
259