Hem Whisky & Bourbon Nytt svenskt Export-företag – Pot Stiller Thor Wallgren

Nytt svenskt Export-företag – Pot Stiller Thor Wallgren

av Livets Goda

Från och med idag, tisdagen den 4:e juli, så finns en av produkterna i Tyskland, med distributionslösning för hela Europa, delar av Nord- och Sydamerika samt Asien och Oceanien. Det är en försiktig export-satsning med endast www.rueverte.com som portal i dagsläget.

Drycken som Tyska Rue Verte har funnit intresse i är Sveriges första ekologiskt producerade absint och heter Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren och säljs på halvlitersflaska. Den finns också i Systembolagets beställningssortiment, 55 volym% alkohol och kostar 349 kronor för 500ml.

– Känns ju fantastiskt roligt att få komma ut på världsmarknaden trots att man har ett så litet och okänt destilleri långt borta i Bergslagens djupa skogar, men det är ju viktigt att hitta andra kanaler än det mossbevuxna Systembolaget, säger enmansföretagaren Thor Wallgren om sin internationella debut med Quarantaine Absinthe.

Antalet ekologiska spritdrycker är inte så många på marknaden ännu, men det finns en trend hos köparna att börja leta efter ekologiska spritdrycker. Precis som med öl och vin kommer de ekologiska varumärkena att öka i omsättning även på spritsidan, spår Thor Wallgren. Inom kategorin Absint finns endast ett 10-tal ekologiska alternativ på världsmarknaden idag, Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren är en av dessa.

Fakta: EU-förordningen 834/2007 definierar ekologisk livsmedelsproduktion så att endast organiskt odlade råvaror används i tillverkningen, dvs icke-besprutade råvaror som odlas utan konstgödsel. Att förordningen följs granskas av oberoende certifieringsorgan som besiktar verksamheten varje år.

RELATERAD LÄSNING