Hem Mat & Restaurang Ostron från Grebbestad

Ostron från Grebbestad

av Livets Goda

Alla i Grebbestad är stolta över sitt skafferi med delikatesser från havet. Bohuslän är känt för sina skaldjur, salta havsbad och kala klippor. Och från Grebbestad kommer också världens bästa ostron.

– Ostronen som serveras på TanumStrand är handplockade i det vilda av lokala yrkesfiskare. Det svenska ostronet är enligt många det absolut godaste i hela världen, säger Niklas Bontegard från TanumStrand som är med och arrangerar ostronhelgen.

Första helgen i september hålls SM i Ostronöppning och Ostronets Dag i Grebbestad. Redan på fredagen inleds festligheterna på TanumStrand med ”Oyster Open” tillsammans med Sverigeeliten i ostronöppning.

– Då dukar vi upp vår omtalade skaldjursbuffé och alla gästerna får ta del av en liten ostronskola där sanna proffs visar hur man öppnar ett ostron och berättar mer om delikatessen, säger Niklas.

Bland proffsen hittar man bland andra den tidigare svenske mästaren och världsmästaren Hasse Johannesson samt finske mästaren och ostronexperten Johann Schlag.

Senare på kvällen arrangeras en publiktävling där den som deltar har chansen att vinna fina priser.

– Detta kommer bli en fantastisk upplevelse! Antal platser i denna tävling är begränsade så skynda dig med din anmälan, uppmanar Niklas.

HÄR kan du läsa mer TanumStrand Oyster Open 

RELATERAD LÄSNING