Ridderheims satsar på innovation och vardagslyx. Resultatet heter Pasta Amore. Ett unikt koncept som gifter sig perfekt med färsk pasta och bygger på utvalda smaker och råvaror från det italienska köket. Nu introducerar Ridderheims ett helt nytt matkoncept på marknaden. Nämligen Pasta Amore – en komplett smaksättare färdig att röra ner i nykokt pasta. Det nya konceptet finns i flera olika smaker, allt ifrån mozzarella, parmesan och körsbärstomater till kräftstjärtar, dill och soltorkade tomater. – Med Pasta Amore vill vi göra det möjligt för konsumenter att njuta av riktigt god mat även till vardags. En matupplevelse som smakar som den gör i Italien. Det vill säga med få och tydliga smaker, tillverkad på råvaror av högsta kvalitet, säger Lisa Isakson kategorichef på Ridderheims. Trots att intresset och kunskapsnivån för mat idag är större än någonsin finns det sällan tid, allra minst på vardagar, för långkok eller lite lyxigare måltider. Med Pasta Amore går det enkelt att laga till en god italiensk pastarätt på mindre än 10 minuter. Ridderheims har ända sedan starten 1987 satsat stort på produktutveckling, innovativa smakkombinationer och nya spännande koncept. – De olika smakkombinationerna har varsamt tagits fram för att matcha varandra. Vad sägs om Bacon & Tryffelchampinjon tillverkad på rökig bacon, soltorkad tomat och tryffeldoftande champinjon? Blandningen för tankarna till Pasta Carbonara fast i en moderniserad och lite lyxigare tappning, säger Lisa Isaksson. Bortsett från den givna smakkombinationen med pasta passar Pasta Amore även till en bruschetta,i en sallad eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller vad sägs om att lägga Pesto med Long Sherrytomater på en pizza. Det nya sortimentet finns i butik sedan i måndags och finns i fem olika smaker. Mozzarella, parmesan & körsbärstomater Kräftstjärtar, dill & soltorkade tomater Bacon & tryffelchampinjon Toscanska grillade grönsaker Pesto med long sherry tomater
353