Hem Mat & Restaurang Phil’s Burger först i Sverige med plantbaserade Beyond Burger

Phil’s Burger först i Sverige med plantbaserade Beyond Burger

av Livets Goda

Efter succén i USA lanseras äntligen den uppmärksammade Beyond Burger från USA i Sverige, först på Phil’s Burger. Bakom produkten finns Beyond Meat som producerar framtidens kött utav ingredienser från växtriket. Beyond Meat backas av flera starka investerare som Microsoftgrundaren Bill Gates samt skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött innan, under och efter tillagning med en slående likhet i färg, smak, arom och textur. Detta genom att titta på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är plantbaserade produkter som inte liknar något tidigare.

Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden. Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger.

På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Lanseringen av Beyond Burger på menyn börjar på Phil’s Götgatan och Stureplan i augusti pga den mycket höga förfrågan och intresset av produkten internationellt, för att senare under hösten utökas till samtliga av Phil’s restauranger. Utöver Beyond Burger finns även andra vegetariska och veganska alternativ på Phil’s sedan tidigare, som Halloumi Burgare, Halloumi sallad och Crispy Fried Vegan burgare som består av friterad seitan.

Phil’s Burger grundades 2014 av matfantasten Philip Örtegren och entreprenören Peder Skaj. Konceptet bygger på att hamburgarna görs från grunden med de bästa råvarorna och utan tillsatser. Menyn består av hamburgare gjord på färskt hängmörad svenskt gårdskött från Hälsingestintan och utöver det finns vegetariska, veganska och glutenfria alternativ. Hamburgarbrödet bakas varje morgon i det egna bageriet i Sundbyberg. Såserna görs från grunden med noga utvalda råvaror i centralköket. I dagsläget finns Phil’s Burger på nio olika ställen – i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Snart öppnar även den tionde restaurangen på Fältöversten i Stockholm.

Ingredienser Beyond Burger:
Vatten, Ärtproteinisolat, Expellerpressad canolaolja, Raffinerad kokosolja, Cellulosa från bambu, Metylcellulosa, Potatisstärkelse, Naturliga aromämnen, Maltodextrin, Jästextrakt, Salt, Solrosolja, Vegetabilisk glycerin, Torrjäst, Gummi Arabicum, Citrusfruktextrakt (för att upprätthålla kvalitet), Askorbinsyra (för att bibehålla färg), Rödbetsjucieextrakt (för färg), Ättiksyra, Bärnstenssyra, Modifierad matstärklese, Annattoextrakt (för färg). Innehåller: (Kokosolja). Alla ingredienser är GMO-fria.

Läs mer om Phil’s Burger: www.philsburger.se

RELATERAD LÄSNING