Hem Vinvärlden Plura lanserar alkoholfri glögg

Plura lanserar alkoholfri glögg

av Livets Goda

Per ”Plura” Jonsson har många strängar på sin lyra och förutom ett liv som artist, låtskrivare, konstnär, författare och tv-profil har han ett stort och genuint intresse för mat och dryck. Genom åren har det blivit flera kokböcker och matlagningsprogram och intresset för god dryck har bidragit till lansering av ett vin från Rioja, klassisk akvavit och starkvinsglöggen Plura Torpets glögg som förra året lanserades via Systembolagets beställningssortiment. I år har Plura för första gången skapat en alkoholfri dryck.

– För mig handlar julen om att umgås med familj, barn och vänner, säger Plura Jonsson. Därför är det även viktigt med en bra alkoholfri glögg så att alla i sällskapet får något gott i glasen. Jag är svag för traditioner, inte minst julen, vilket också märks i min glögg. Den smakar helt enkelt som en klassisk glögg ska smaka.

Pluras alkoholfria tillverkas av Vinfabriken i Götene på blåbär och svarta vinbär med traditionell glöggkryddning. 

Pluras alkoholfria från Vinfabriken finns från slutet av oktober i dagligvaruhandeln bla hos Coop, Bergendahls och Axfood samt i utvalda ICA-butiker. Det rekommenderade priset för en flaska på 75cl är 34,90 kronor.

RELATERAD LÄSNING