Hem Mat & Restaurang Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

av Livets Goda

Nyhet! Dessertkurs med Tea Malmegård
Hur ska du tänka när du förbereder desserter till hundra personer eller ännu fler? Vågar du servera suffléer som står upp, chokladfondanter med flytande kärna och perfekt tempererade glassbomber?
I Teas nya kurs Desserter för många! lär hon dig att producera desserter från scratch till större sällskap och festvåning.

Datum:
29 oktober, kl. 09:00-16:00
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Nyhet!  Sake till det nordiska köket
Välkomna till ett oförglömligt möte mellan svensk matkultur och japansk dryckeskultur! Här får du lära dig grunderna i hur sake produceras och olika stilar. Därefter fördjupar vi oss i hur väl sake gifter sig med det nordiska köket. För maten står vår kökschef Julius Wallmo.

Föreläsare: Sören Polonius
Datum: 2 december, kl. 15:00-18:00
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Månadens studentintervju – Ewa Nyvell från Riche
Vilka är alla som studerar på Restaurangakademien? Varifrån kommer de och varför har de valt att vidareutbilda sig? Under hösten intervjuar vi studenter från våra olika utbildningar. Den här gången har vi pratat med Ewa Nyvell, kallskänkschef på Riche, som går vår kökschefsutbildning.
LÄS INTERVJUN MED EWA HÄR >>

Ostutbildning –  Diplomerad Fromager
Bli bland de första i Sverige som avlägger fromagerexamen! 
Vår ostutbildning har inga förkunskapskrav, men är lämplig för dig som är ostälskare och arbetar i kök, matsal, vinbar eller delikatessdisk och behöver bredare kunskaper i ämnet. Utbildningen omfattar fyra onsdagar.

Kursstart: 6 november
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Att starta restaurang! – koncept, ledarskap, logistik
Kom och inspireras av Frida Ronge! Under den här förmiddagen får vi en guidning genom allt som ingår i konceptutveckling, pre opening, opening och drift på en enhet med hög ambitionsnivå. Frida berättar om plötsliga utmaningar som kan uppkomma vid nyöppning och om endorfiner i överflöd.
Vi får också höra om hennes matfilosofi och resa från att vara kock i ett litet team till att bli gastronomisk ledare för ett stort team.

Datum: 8 november, kl. 09:00-12:00
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Kommande kurser för offentlig gastronomi
Mer växtbaserat och minskat matsvinn
Kursledare: Mats Andersson
Datum: 30 oktober, kl. 09:00-16:00

Vegansk inspiration för storkök
Kursledare: Sara Ask
Datum: 15 november, kl. 09:00-16:00

SE HELA UTBUDET FÖR STORKÖK HÄR >>

 

RELATERAD LÄSNING