Hem Övrigt Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

av Livets Goda

Den 1/8 förlanserades Västkust Nätchips Sourcream & Onion från Estrella på Hemmakväll och förlanseringen hade under en tid byggts upp i både Estrellas och Hemmakvälls kanaler. Nätchipsen förväntades bli populära men detta räknade ingen med. Redan innan lansering kändes trycket.

– Vi har aldrig fått så många frågor, kommentarer och engagemang innan en lansering! Någon konsument ville få köpa innan lanseringen, en försökte få oss att tro att våra butiker redan börjat sälja den så vi i vår tur skulle ge kunden förtur på chipsen, säger Camilla Fäldt, Digital marknadsansvarig på Hemmakväll

Lanseringen: Engagemang, andrahandshandel och slutsålt på minuter 

Hemmakväll berättar att intresset efter lanseringen var enormt jämfört med tidigare produkter. Många konsumenter recenserade nätchipsen, taggade och skrev till Hemmakvälls kundtjänst och sociala medier om produkten inte var framme vid öppning. Den mest uppseendeväckande händelsen skedde i Växjö där butikerna tömdes helt av ett annat företag.

– Det var så otroligt mycket buzz på nätet om produkten att ett företag köpte upp hela utbudet av Västkust Nätchips på Hemmakvällsbutikerna i Växjö för att kunna sälja vidare på nätet. Detta har aldrig hänt oss tidigare, och då ska vi ha i åtanke att vi hade en världspremiär med Pepsi för ett par år sen, fortsätter Camilla.

Sandra Hallberg, marknadskoordinator på Hemmakväll, kommenterar att man blev överraskade av händelsen men menar också att den illustrerar vilken genomslagskraft konceptet med förlanseringen har – att testa spännande produkter i ett tidigt skede – samt ett bra samarbete med leverantörer. Hemmakväll har vidtagit åtgärder för att det inte ska hända igen och just nu kan man i Växjö och närliggande orter endast köpa 4 nätchips per kund.

Fakta om Estrella Västkust Nästchips Sourcream & Onion

  • Estrella Västkustchips är Sveriges mest populära premiumchips*
  • Västkust Nätchips från Estrella är marknadens enda grytfriterade nätchips, som ger en lätt känsla utan att tumma på krispigheten.
  • Västkust Nätchips är liksom övriga Västkustchips certifierade med Svenskt Sigill. Potatisen kommer från Halland & Skåne från Estrellas egenkontrakterade odlare. Chipsen grytfriteras i en blandning av solros- och svensk rapsolja på fabriken i Angered, Göteborg.
  • Västkust Nätchips Sourcream & Onion 160g förlanserades på Hemmakväll 1/8 och landar i övriga butiker den 19/8.

*Källa: Nielsen, DVH+SVH, Premium chips, värdeandelar, rullande 52 veckor per vecka 20, 2019

RELATERAD LÄSNING