Hem Mat & Restaurang Sanna Bråding släpper Veganboken

Sanna Bråding släpper Veganboken

av Christoffer Enquist

Den 5 december utkommer Sanna Bråding med Veganboken på Ordfront förlag. Skådespelaren, författaren och programledaren Sanna Bråding har under våren 2019 skapat sin första kokbok. Veganboken är Sannas guide och inspiration till ett mer växtbaserat liv.

Vegan boken

– Känns så fint att låta min lilla bebis “Veganboken” flyga nu. Jag har verkligen lagt ner min själ och mitt hjärta i denna bok, säger Sanna Bråding

Det började för 6–7 år sedan när Sanna nyss kommit tillbaka efter en mörk och destruktiv tid. Något hon generöst delat med sig av, inte minst i sin självbiografi För mycket av allt. Under allt jobb med sig själv blev det självklart för Sanna hur sinnet och kroppen hänger ihop och att kosten var en av alla viktiga delar i omställningen till att må bättre. I detta fall att helt gå över till ett 100% växtbaserat liv.

Det växtbaserade livet blev livsavgörande för Sanna, något som hon med stor värme redogör för i Veganboken. Utöver det delar Sanna med sig av drygt 50 lättlagade smakrika recept. Hon reder ut frågor som – hur kan veganska alternativ kännas lika enkla som den akuta falukorven eller de färdiga köttbullarna en stressig tisdag när ungarnas blodsocker härjar i avgrunden? Hon berättar även om näringslära, tillskott, om barn och vegankost samt hur man steg för steg kan börja övergå mer vegansk mat.

Veganboken innehåller inga pekpinnar utan vill ge inspiration och vara en dörröppnare till ett mer växtbaserat och hållbart liv för oss som är nyfikna eller som har haft svårt att hitta dit.

– En bok som funnits så länge inom mig och som nu äntligen är klar. Hoppas verkligen att den kommer fylla sitt syfte och att många kommer att tycka om den, kommenterar Sanna Bråding

VEGANBOKEN – Recept, fakta & inspiration släpps imorgon den 5 december och finns tillgänglig där böcker finns. Sanna Bråding lever idag ett helt veganskt liv tillsammans med barnen LakkIe-Bee och Kane-Lee och bor i Stockholm.

RELATERAD LÄSNING