Sätt exotisk smak på julen med Amarula Cream

För dem som vill sätta ytterligare krydda på julfirandet rekommenderas att göra pepparkakor med Amarula Cream. Marulaträdet växer vilt och endast söder om ekvatorn i Afrika där det är varmt året om. Frukten från detta majestätiska träd är inte bara elefanternas favoritgodis utan även huvudingrediens i Amarula Cream. Av frukten görs ett vin som destilleras innan det lagras på ekfat. Efter två års lagring tillsätts grädde och likören är färdig. Resultatet är en mjuk, rund och mycket krämig gräddlikör med nyanser av vanilj och exotisk frukt samt en lång och god eftersmak. Amarula pepparkakor 850 gram socker 1,5 dl sirap 2,5 dl vatten 525 gram smör Ca 2 kilo vetemjöl 1 matsked kanel 2 matskedar ingerfära 1/2 tesked nejlikor 1 matsked bikarbonat 2 dl Amarula Cream Rör ihop sirap, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt smöret smälta i kastrullen. Häll i Amarula och rör om ordentligt. Blanda bikarbonaten med mjölet i en bunke. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen, gärna ett dygn. Sedan är det bara att kavla ut tunt och stansa ut figurer, allra helst med en elefantform. Grädda sedan i 200 grader i ca 7 minuter.