Hem Mat & Restaurang Sebastian Schauermann vill få fler till en grönare vardag

Sebastian Schauermann vill få fler till en grönare vardag

av Livets Goda

I Vegansk snabbmat ges inspirerande, handfasta tips och råd på hur vi kan äta vegansk och klimatsmart mat. Recepten har sitt ursprung från gatans kök i olika delar av världen, med moderniserade streetfoodklassiker varvade med Sebastian Schauermanns egna innovationer och recept.

– Vegansk mat är den mest inkluderande av alla, plantbaserat utesluter ingen, oberoende dieter och religioner, konstaterar Sebastian Scheuermann. Nu vill jag tillgängliggöra lättlagade, och framför allt goda, alternativ för alla om vill få in mer grönt i sin vardag.

Recepten i Vegansk snabbmat – Streetfood för alla inkluderar kombinationer som kan fånga den mest skeptiska köttätaren med rätter som Bhangra Tacos, Ssäm och Tempel Bowls. Till det ges en rad tips och råd för tillhörande såser, pickles och salsa. Alla recept tillagas på 100% naturliga råvaror. Schauermann vill se fler köttätare få in grönt i sin vardag, och förstå att vegansk mat är allt annat än tråkig.

– Jag äter själv kött även om jag idag har fler gröna dagar i veckan. Och jag brinner för att få fler allätare att äta mer grönt som gör gott för såväl människan som vår planet, säger Schauermann.

Vegansk snabbmat – Streetfood för alla är Schauermanns femte kokbok – men den första med endast plantbaserade recept.

Om Sebastian Schauermann
Efter många år på nacken på flera av Stockholms populäraste krogar, däribland som kökschef på Rolf’s Kök och som delägare i FOOD, kom det första steget in i rampljuset 2016 med kokboken 100 Fingerfood. 2017 öppnade han sedan första Taku-Taku-restaurangen, som snabbt skulle visa sig vara rätt tänk vid rätt tidpunkt med ett gott och tydligt erbjudande. Redan i januari 2018 belönades han med vinsten i Fastfood Awards samt fick en nominering till prestigefyllda DN Gulddraken. Och med ambitionen att lära alla att vegansk mat är riktigt gott, har han på bara drygt ett år gått från idé med noll kronor i kassan till fyra restauranger och en crowd-funding som på kort tid drog in målbeloppet på 12 miljoner kronor. Och i redan i höst kommer boken baserad på flera av restaurangens populäraste rätter.

Foto: Fabian Björnstjärna.

RELATERAD LÄSNING