Hem Mat & Restaurang Senaste gästspelet från kafferosteriet Koppar – Brasilien Fazenda Volta da Serra (Cup of Excellence)

Senaste gästspelet från kafferosteriet Koppar – Brasilien Fazenda Volta da Serra (Cup of Excellence)

av Christoffer Enquist

En gång i månaden rostar Koppar exceptionella kaffen som de köpt in endast någon eller några säckar av. De finns inte in någon prenumeration, helt enkelt för att de inte räcker åt alla.

Det aktuella gästspelet är Brasilien Fazenda Volta da Serra (Cup of Excellence), om vilken Fredrik Gustafsson, Koppar, säger som följande om:
“Djupt kittlande doft av stenfrukt och mörka bär som matchas av kryddor, rostad kokos och mörk kakao – ja, aromerna i detta Cup of Excellence kaffe är verkligen något extra. Precis som doften är smaken komplex och djup, samtidigt härligt fruktig av björnbär, mörka körsbär, persika och papaya, samt kanderade toner och läcker krydda. Eftersmaken är lika lång som välbalanserad och harmonisk.”

Kaffet premiärrostas idag tisdag och beställer man innan kl 17 så skickar de skickar samma dag.

Pris: 139 kr och alltid gratis frakt (endast 119 kr om man är prenumerant och anger detta i kassan!)
Klicka HÄR för att beställa Brasilien Fazenda Volta da Serra >>

P.S. Finns även som bryggkaffe (klicka här) och presskaffe (klicka här).

Cup of Excellence

Kort om Cup of Excellence
Cup of Excellence har funnits sedan 1999 och är den mest prestigefyllda tävlingen och auktionen för kaffe av hög kvalitet. Varje år skickas tusentals sorter in, och blindprovas av juryn. Proverna dokumenteras så att kaffet är spårbart till gårdens exakta mikroläge. De kaffen som når över 87 poäng i den stenhårda konkurrensen belönas med tävlingens högsta titel, Cup of Excellence, och säljs sedan på en global auktion

RELATERAD LÄSNING