Hem Mat & Restaurang Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

av Livets Goda

”Allerum Gold” är ett nyutvecklat inslag i Allerums kupasortiment. Med inspiration hämtad ifrån holländsk osttradition lanseras nu en svensk långlagrad ost med en särskilt utvecklad bakteriekultur framtagen för den som söker ett mer smakrikt inslag till frukosten eller mellanmålet.

Allerums nya ost är ystad på svensk mjölk och innehåller en unik bakteriekultur som ger en nötig karaktär med en eftersmak av sött brynt smör. Till skillnad från andra ostar är ”Allerum Gold” coatad istället för vaxad, vilket gör att osten andas och släpper ifrån sig fukt på ett naturligt sätt. Detta tillsammans med att den serveras i kupa gör att smakerna bevaras och det går att njuta av osten längre.

— För de som köper lagrad hårdost är smak och kvalitet de absolut viktigaste egenskaperna hos en ost. Därför är vi särskilt glada och stolta över att lansera Allerum Gold, en helt ny osttyp på marknaden som är intensiv och har en unik och karaktäristisk smak av sälta och karamelliserade nötter. Allerum Gold utlovar
lyxnjutning både till vardags likväl som till helgen, säger Louise Heegaard, marknadschef för Allerum.

”Allerum Gold” kommer i en 325-grams kupaförpackning och går att hitta på hårdosthyllan bland andra lagrade ostar på ICA och Coop i hela Sverige från och med vecka 38.

RELATERAD LÄSNING