Hem Whisky & Bourbon Skanör Aquavit

Skanör Aquavit

av Christoffer Enquist

Skanör är en genuint skånsk pärla i dubbel bemärkelse. Dels har man den idylliska semesterorten med sina vidsträckta vita stränder och karaktäristiska badhytter. Dels har man Skanör Aquavit – allroundsnapsen som passar bra till julmaten; till sillen, den rökta och gravade laxen, men också till de varma smårätterna och osten.

Skanör “nubbe”

Skanör Aquavit har belönats med en av spritvärldens finaste utmärkelser: Guldmedalj och ”Best in Class” vid International Wine & Spirit Competition i London.

– Detta är en klassisk finstämd akvavit, milt kryddad med kummin, anis och fänkål. Vi kallar den för en allroundsnaps eftersom den går att plocka fram vid alla de fyra årstidernas festliga tillfällen: vinterns jul- och nyårsfirande, vårens påskmiddagar, midsommarfesterna och kräftskivorna samt även höstens puttriga grytor, säger Lajla af Trolle, brand manager på Saturnus.

Under 2019 kommer Skanör Aquavit i en pietetsfullt nydesignad modell. ”Det ska synas att detta är en akvavit som har sitt ursprung i Skåne” hälsar formgivarteamet bakom den nya flaskan.

Skanör Aquavit 50 cl Systembolaget artikelnummer 83704. Pris 219 kr.

RELATERAD LÄSNING