Småbryggarfokus – Hantverksbryggeriet

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där Håkan och Raimo brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. De producerar smakrikt färsköl, vilket innebär att ölet både är ofiltrerat och opastöriserat. Merparten av deras öl tappas idag på fat med undantag för de lagringsbara specialsorter som i begränsad mängd även tappas på flaska. Hantverksbryggeriet riktar sig till den allt större skaran av medvetna ölnjutare som har övergett en stor stark till förmån för mer fantasifulla alternativ. Bryggeriet, som ligger i Västerås grundades sommaren 2003 av några ölfantaster med goda bryggkunskaper. Hantverksbryggeriets vision är att öka kunskaperna om ölbryggning och ölet som kulturdryck, samt producera smakrikt kvalitetsöl som sticker ut från det vanliga sortimentet. För att bekanta dig vidare bland Bödeln, Kosacken, Munken, Sotarn och många fler sorter, se www.hantverksbryggeriet.se