Hem Mat & Restaurang Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

av Livets Goda

Scanpans nya serie TechnIQ. med den nya patenterade beläggningen Stratanium+ som är en stentuff beläggning helt fri från giftiga och skadliga ämnen. Roastern från Scanpan kan exempelvis användas till gratänger, rostade rotfrukter eller laxsida. Roastern fungerar på både fungerar på spishäll och i ugn. Roster 28 x28 cm. Pris från 1 999 kr.

Tamahaganes nya knivserie heter Shokunin, vilket betyder hantverkare på japanska och knivarna är ett resultat av traditionell japansk kunskap och hantverk. Bladet består av högkvalitativt Molybdenum Vanadium Steel och handtaget är tillverkat i exklusiv svart Pakkawood. Serien innehåller 7 olika knivmodeller. Pris från 1 199 kr.

Globalkniven är rotad i japansk knivhistoria och testad av proffs i decennier. För att fira världens vassaste 35-åring lanseras nu en exklusiv jubileumskniv, en 13 cm santokukniv. Pris 999 kr. Kniven ingår även i ett jubileumset där den får sällskap av en olivslipad kockkniv 19 cm, samt en skalkniv 9 cm. Pris 3 199 kr. Det nya knivskyddet som gör det möjligt att säkert förflytta knivar, finns i tre storlekar och passar alla köksknivar upp till 13 cm, 20 cm och 26 cm. Pris 99 kr, 119 kr resp. 149 kr.

Friteringskorg från Scanpans serie TechnIQ, 29 cm. En friteringskorg, eller frityrkorg, kan du använda till att göra pommes frites såväl som till att fritera kött, grönsaker och fisk. Det går även utmärkt att koka pasta och grönsaker i korgen, så slipper du söla med ett durkslag. Pris från 1 499 kr.

Läs mer om dessa samt fler nyheter på Sundqvist >>

RELATERAD LÄSNING