Sommartips från importör

1. Praktiska råd inför sommarens bubbelstunder Snabbaste och bästa sättet att kyla buteljer: Om du inte har tillgång till en champagnekylare funkar det lika bra med en stor aluminiumkastrull (eller till och med en plasthink). Släng i ett par grabbnävar isbitar och fyll på med kallt vatten. Placera flaskan så den täcks ända upp till halsen. Champagnen kyls då jämt och snabbt. Räkna med cirka femton minuter för att kyla en rumstempererad butelj ner till runt tio grader. Undvik att bara använda is – det tar längre tid. Öppna champagneflaskan elegant och smaksmart: Ta av folie och stålgrimma. Sätt tummen ovanpå korken och håll fast med pekfingret. Ta tag i flaskbotten och vrid om flaskan medan du håller fast korken. Låt korken släppa taget långsamt. Gör du rätt ska det bara pysa lite grann. Undvik högljudda ploppanden. Som en bonus stannar mesta möjliga smak kvar inuti flaska. Och du minimerar risken att värdefull vätska hamnar på marken. Lagring: Förvara alltid din champagne mörkt, svalt och liggande. Detta är speciellt viktigt under de (förhoppningsvis) varma sommarmånaderna. Kylskåpet är en utmärkt förvaringsplats om du inte har tillgång till jordkällare eller liknande. 2. Sista sommaren med cavan Giro i Giro Många medlemmar tagit cavan Giro i Giro till sitt hjärta, i synnerhet som ett prisvärt alternativ när man ska bjuda många vänner på bubbel. Giro i Giro – förra året utsedd till Spaniens bästa cava – kommer att finnas tillgänglig för beställning på Systembolaget fram till och med sista september i år. Därefter lämnar den tyvärr Sverige för denna gång. Passa därför gärna på att njuta av detta eleganta bubbel under sommaren, för endast 98 kronor flaskan. Du beställer Giro i Giro i valfri Systembutik genom att uppge artikelnummer 7721. För mer information och annat tips besök gärna www.spruceup.se