Hem Övrigt Stefan Carlsson tillträder som ny VD på SIA Glass

Stefan Carlsson tillträder som ny VD på SIA Glass

av Livets Goda

Utvecklingen i bolaget
Stefan Carlsson har lång erfarenhet från ledande poster inom livsmedelsbranschen. Han 
anställdes som marknadschef för SIA Glass 2014, tog positionen som vice VD under 2016 och tillträder som ny VD i bolaget den 1 januari 2019. 

– Jag har vuxit in i bolaget under en tid som bolaget har vunnit marknadsandelar och utvecklats i alla delar. Rolf Frid har gjort ett fantastiskt jobb under sina tolv år som VD för SIA Glass. Han lämnar över en verksamhet som 2018 gör sitt bästa år i historien, både omsättnings- och lönsamhetsmässigt, säger Stefan Carlsson.

Unik position på marknaden
SIA Glass är idag ett välkänt varumärke med en marknadsandel på 20 procent och en unik position som den enda rikstäckande glassleverantören som tillverkar all glass i Sverige. På glassfabriken i Slöinge görs glassen av färsk svensk grädde och 90 procent svenska råvaror.

– Jag är stolt, givetvis. Det har varit en stor förmån att få vara att förvalta och utveckla ett företag med en fantastisk inställning där ansvar för miljö och arv alltid finns närvarande. Vi har haft ett ständigt förändringsarbete, som inte ruckar på våra grundläggande värderingar där produkterna i första hand ska tillverkas av svenska råvaror från naturens eget skafferi och där vi värnar om vår personal och vår by. Genom ett hårt arbete tillsammans har vi skapat ett starkt bolag som är väl förankrat i det svenska glasshjärtat och i Slöinge. De senaste tre åren har vi även gjort en fundamental vändning i produktionseffektivitet tillsammans. Detta arbete har drivits av några eldsjälar, men inte varit möjligt att genomföra utan glädje och energi från våra lojala och kompetenta medarbetare, säger Rolf Frid.

Hållbar och lönsam tillväxt
SIA Glass har en fortsatt offensiv plan för att investera i sin produktion, öka volymkapaciteten och skapa lönsamhet under Stefan Carlssons ledning: 

– Vi ska fortsätta att utvecklas och ta marknadsandelar. Samtidigt driver vi ett hårt hållbarhetsarbete för att minska vårt avtryck och bli klimatneutrala. SIA Glass ska fortsätta att tillverka glass som inte innehåller några konstigheter och sysselsätta många människor i den lilla orten Slöinge. Som vi alltid gjort. 

Traditioner att fira
SIA Glass ingår i Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. Under 2019 firas 450-årsjubileum.

RELATERAD LÄSNING