Hem Övrigt Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

av Livets Goda

Norr har endast funnits på butikshyllorna i lite drygt ett år med deras törstsläckande dryck, men de redan bidragit till att 1 miljon enheter av vätskeersättning och zinktabletter kommit till nytta för barn där behovet är som störst. Vätskebristen runt om i världen leder idag till att 800 barn dör dagligen, Norr Companys vision är att inget barn i världen ska dö av vätskebrist eller uttorkning.

Företaget bygger på konceptet ”One for one” vilket innebär att för varje såld dryck från Norr doneras en enhet vätskeersättning och zinktabletter till behövande och utsatta barn. De som främst ligger i riskzonen är barnen under 5 år. Detta görs i samarbete med organisationer som Unicef och Rädda Barnen.

Norr Company är ett bolag som har världsförbättring som en del av sin affärsidé. Detta definieras i något som har en betydande, mätbar, positiv förändring av ett akut samhällsproblem vilket också gör dem till ett så kallat Impactbolag. Detta gör att insatsens resultat går att mäta och att både individen och samhället vinner på åtgärden.

”Vi är otroligt stolta. Det känns fantastiskt att vi nått denna milstolpe. Det handlar inte om välgörenhet, det handlar om vad vi kan åstadkomma tillsammans! Det här är dessutom bara början, nu ser vi fram emot vår expansion utomlands” säger Adriano Sannelli, VD för Norr Company.

Drycken är framtagen av en av Sveriges främsta idrottsnutritionister. Bland bolagets investerare hittar vi en mängd kända idrottsmän och kända profiler. Förutom Martin Dahlin, Andreas Granqvist, och Robin Söderling så finns även producenten och låtskrivaren Johan ”Shellback” Schuster med på ägarlistan.

“Det är väldigt roligt att dessa personer vill vara med och bygga Norr Company, alla har de gemensamt att de älskar vår One for One modell säger Adriano Sannelli.”

Se film från Rädda Barnen i samarbete med Norr Company >>

Se film från Unicef i samarbete med Norr Company >>

RELATERAD LÄSNING