Hem Vinvärlden Terrazze della Luna Pinot Grigio DOC Trentino 2018 i samtliga butiker

Terrazze della Luna Pinot Grigio DOC Trentino 2018 i samtliga butiker

av Livets Goda

Terrazze della Luna Pinot Grigio kommer från nordöstra Italien och vinregionen, Trentino-Alto Adige. Regionen har 3 olika klimat: alp-, kontinental- och medelhavsklimat dvs. att man har svalkan från alperna norr och de varmare vindarna från Gardasjön i söder. Dessa olika klimat gör att man i Trentino-Alto Adige producerar nästan lika mycket röda viner som vita viner trots vingårdarnas altitud och tydliga närhet av alperna.

Livets Goda om 2018 Terrazze Della Luna Pinot Grigio, nr 2107, 69 kr
Fläderblommig pinot grigio som även bjuder på färskost, honung och örter i en ungdomligt fräsig stil långt från den jolmiga känsla som många kanske tänker om druvan. Mycket vin för pengarna! 86 lgp

Vinet, Terrazze della Luna Pinot Grigio 2018 DOC Trentino, är gjort på 100% Pinot Grigio där druvorna är hämtade från sluttningarna i Roveré della Luna längs med floden Adige hela vägen ner till Vallagarina via Valle dei Laghi. Druvorna är uteslutande handplockade och jäsningen har sedan skett i små ståltankar innan buteljering. 

Cavit S.C är grundat 1950 och är ett kooperativ som värnar om det småskaliga hantverket i kombination med modern teknologi. Cavit står för Cantina Viticoltori Trentino och du hittar mer information om kooperativet genom att klicka här.

RELATERAD LÄSNING