Tillagade för hand med äkta smaker

KETTLE® Chips skapar varje smak utifrån en enkel filosofi. Äkta ingredienser av högsta kvalitet som lyfter potatisens egen smak och chipsen tillagas för hand på traditionellt vis. Den uppmärksamme har redan tidigare hittat KETTLE® Chips i butiker som Urban Deli och Cajsa Warg. Under hösten kommer nu ett huvudsortiment ut brett i svensk handel, med smakerna Sea Salt, Sea Salt & Crushed Black Pepper, Sea Salt & Balsamic Vinegar, Honey Barbecue, Mature Cheddar & Red Onion och Sour Cream & Onion. Dessutom kommer en spännande, tillfällig smak – Sweet Chilli & Sour Cream. Chipsen kommer att finnas på ICA, Coop och Axfood. Se bifogat faktablad för mer info. Ett potatischips av högsta kvalitet Cameron Healy grundade Kettle Foods i Salem, USA, med en idé om naturligt tillverkade produkter av hög kvalitet. Han startade med en skåpbil och en vision, och började med att sälja ost och rostade nötter till nischade butiker. Under en semester på Hawaii provade han handgjorda chips och föll för smaken. När han strax därefter på en färd genom Europa upptäckte britternas enorma förkärlek för chips föddes idén om att lansera KETTLE® Chips i Storbritannien. Produktionen sker i Norwich, England, där varje lass potatis inspekteras noga för att sedan skivas direkt ner i sjudande solrosolja. Omrörningen sker för hand och chipsen smaksätts med noga utvalda ingredienser. KETTLE® Chips har tjockare skivor vilket skapar den unika krispighet som bidragit till att göra märket till en favorit världen över.